Aktualno: 19. 10. 2024 ob 18:00, Ljubljana - Cankarjev dom, Linhartova dvorana : Ne! je moč

Družili smo se ob ljubezenskih romanih

Pri Cankarjevi založbi sta v maju izšla prva romana v novi zbirki žanrske literature Razmerja. V torek, 4. 6., smo na druženje z avtoricama Karmen Petric, Kajo Bucik Vavpetič in Jerco Cvetko, ki na izid svojega romana še čaka, v knjigarno Konzorcij povabili knjigogramarke – knjigoljubke, ki svojo ljubezen do knjig z nami delijo na svojih Instagram profilih.

Tudi ena izmed avtoric, Karmen Petric, je že dolga leta knjigogramerka, a je povedala, da to ni vplivalo na to, da je postala avtorica. Njen knjigogram je nastal spontano, ker je raziskovala trg in veliko brala in občasno kaj objavila, kasneje pa ji je skupnost pomagala pri tem, da je sledila svoji želji po pisanju in objavi romana. Njeno delo Prste stran je prvi pravi sodoben slovenski doktor roman.

Kaja Bucik Vavpotič pa je avtorica, ki pod psevdonimom Zoe Ashwood svoje romane objavlja v anglo-ameriškem svetu, na platformi Amazon. Najprej je pisala knjižni blog v angleščini, saj je brala fantazijske in romantične knjige v angleščini, ki jih pri nas takrat ni bilo, šele kasneje pa je začela pisati. Zdaj je izšel njen fantazijsko-ljubezenski prvenec v slovenščini Srebrne vezi.

Knjiga Jerca Cvetko, Padam na besede, ki bo izšla konec avgusta, je že lektorirana in čaka na prelom, da bo lahko še zadnjič pregledala besedilo. Njen proces pisanja je bil predvsem na začetku zelo intenziven, zadnje leto pa ji je šlo vedno bolj počasi. Želi si, da roman kmalu začne živeti svoje življenje in doseže bralce – na kar komaj čakamo tudi mi!

Odkritemu in zabavnemu pogovoru, ki ga je vodila urednica zbirke Lara Paukovič, je sledilo prijetno druženje, kjer so knjigogramerke poklepetale z avtoricami, ki so knjige z veseljem podpisale in se skupaj fotografirale. Spodaj poglejte, kako smo se imeli in prisluhnite odlomkoma iz knjig.