Aktualno: 19. 10. 2024 ob 18:00, Ljubljana - Cankarjev dom, Linhartova dvorana : Ne! je moč

Mladinska knjiga

Največja slovenska založba že od 1945 izdaja knjige, ki jih najdemo v vsakem slovenskem domu.

Verjetno ni slovenskega doma z domačo knjižnico ali vsaj knjižno poličko, kjer ne bilo vsaj kakšne knjige založbe Mladinska knjiga. Kot splošna založba širokega profila bralce povezujemo s knjigami, ki odstirajo nova obzorja in širijo meje notranjih svetov. S knjigami, ki nas nagovorijo in o katerih se govori. Ki nam obogatijo vsakdanjik in nam ga olajšajo. S knjigami, ki pustijo sled.

Leposlovje za vse okuse in starosti

Naš knjižni program zajema izvirno slovensko in prevodno leposlovje različnih žanrov – od izbrane poezije, dramatike in proze, ki sodi v kanon domače in svetovne književnosti, do žanrskega leposlovja (ljubezenski, zgodovinski, kriminalni, vohunski, fantazijski romani, biografije in spomini, resnične zgodbe …), esejistike in publicistike. Posebno pozornost posvečamo otroškim slikanicam, ki z izbrano besedo in vrhunsko ilustracijo vabijo na čarobna domišljijska potovanja, ter mladinskemu leposlovju. S spodbujanjem otrok in mladih k branju vzgajamo nove generacije bralcev.

Dober priročnik vedno … pri roki

S prevodnimi in izvirnimi slovenskimi priročniki pomagamo bralcem živeti bolj zdravo, osebnostno rasti in premagovati življenjske preizkušnje. Kakovostno, dejavno in ustvarjalno preživljati prosti čas, urejati dom in vrt ter poskrbeti za slastne domače obroke. Vse življenje negovati radovednost in si širiti obzorja. Poiskati navdih, razvedrilo in znanje v knjigah. Bralce z izbranim okusom zadnja leta navdušujemo tudi s prestižnimi luksuznimi izdajami (Biblija, Leonardo, Michelangelo, Rafael, Sikstinska kapela …).

Vrhunsko učbeniško gradivo in revije

Z učitelji, vzgojitelji in starši delimo odgovorno poslanstvo: vsakemu otroku omogočiti, da kar najbolj razvije svoje zmožnosti. Izdajamo vrhunsko sodobno učbeniško in obučbeniško gradivo za predšolsko vzgojo, osnovno šolo, gimnazijo ter srednje strokovne in poklicne šole, podprto s sodobnimi interaktivnimi potmi do znanja, kot so portali UČIMte, UČIMse in iUčbenikiMK. Ljubezen do branja in učenja vzbujamo in krepimo tudi z revijami Cicido, Ciciban, Cici zabavnik, Moj planet, Pil, in Gea.

Program izdaj 2024

Poglejte si aktualen program izdaj na spletni strani Program izdaj Mladinske knjige 2024

Iščemo talente, nagrajujemo dosežke

Dobre zgodbe ustvarjamo z najuglednejšimi slovenskimi avtorji in ilustratorji. Prepoznavamo ustvarjalne talente in jih razvijamo, posebne dosežke pa nagrajujemo. Podeljujemo prestižne Levstikove nagrade za izvirno književnost ter izvirne ilustracije za otroke, od leta 2012 pa še nagrado modra ptica za najboljše še neobjavljeno slovensko knjižno delo.

Dostopni kjerkoli in kadarkoli

Na Mladinski knjigi sledimo novim trendom in željam bralcev. V digitalni knjižnici na mobilni aplikaciji Mladinska knjiga Plus najdete digitalno knjižnico e-knjige, brank, zvočnic in podkastov, ki so z vami povsod in v vsakem trenutku. Tam pa se nahajajo tudi Navdihovalci – videolekcije izjemnih posameznikov, ki z vami delijo svoje znanje in dragocene poklicne in življenjeske izkušnje. 

Knjige pa lahko naročite na dom ali kam drugam tudi v spletni trgovini Emka.si, kjer lahko preverite tudi zalogo knjig po naših poslovalnicah. Z veseljem pa se z vami srečamo na dogodkih v naših poslovalnicah ali kje drugje. 

Skrbimo, da so knjige blizu

Slovenske ljubitelje knjig že od leta 1974 povezujemo v prvem in največjem knjižnem klubu Svet knjige, njihov podmladek pa v nekoliko mlajšem Ciciklubu. Da smo s svojim knjižnim programom vedno blizu bralcu, skrbimo z razvejano mrežo prodajnih poti (knjigarne in klubski centri, prodaja po pošti, telefonu in na domu, prodaja na spletu).

Dekle, obljubljeno soncu - protagonistke in njihove usode v pravljicah s področja nekdanje Jugoslavije

Na literarnem opoldnevu v Vodnikovi domačiji smo predstavili dolgo pričakovano knjigo Dekle, obljubljeno soncu, v kateri je Špela Frlic zbrala 29 pravljic s področja nekdanje Jugoslavije. Pripovedo...

PREBERITE VEČ