Aktualno: 20. 6. 2024 ob 19:00, Botanični vrt - čajnica Primula : Srečanje z Janom Robinom

Srečanje z avtorji Mladinske knjige in Cankarjeve založbe

Povezovanje, druženje, sodelovanje in ustvarjanje novih zgodb je bila rdeča nit Srečanja z avtorji Mladinske knjige in Cankarjeve založbe, ki je potekalo v torek, 13. februarja, na Fužinskem gradu. Goste so sprejeli predsednica uprave Mladinske knjige Simona Mele, članica uprave Karmen Pangos, glavna urednica Mladinske knjige Alenka Kepic Mohar in glavni urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov.

Na vsakoletnem druženju so se nam pridružili avtorji, ustvarjalci, sodelavci, medijski in poslovni partnerji. Prisluhnili so predsednici uprave Simoni Mele, ki je poudarila, da v času umetne inteligence v ospredju ostaja človek oziroma avtor. Umetna inteligenca je lahko v pomoč, ustvarjalci so tisti, ki prinašajo izjemno sporočilo. Ključno pa je povezovanje avtorjev in založbe, saj v mozaik uspešnih zgodb vsak prispeva svoje znanje in odličnost na svojem področju – če združimo moči, nastane vrhunska vsebina.


Predsednica uprave Simona Mele

 

Glavna urednica Mladinske knjige in direktorica Cankarjeve založbe Alenka Kepic Mohar je v svojem nagovoru podarila pomen avtorjev, saj brez dobrih avtoric in avtorjev ni dobrih zgodb, niti kakovostnega založniškega programa. Pri tem je poudarila temelje dobrega sodelovanja z avtorji, med katerimi so najpomembnejši zaupanje, visoki založniški standardi, moč prodajnih poti in odprtost za razvojne spremembe. »Biti pred svojim časom je večna misel za umetnost in – morda – drzna za založništvo. A čas bo pokazal, ali nam je s programom 2024 uspelo uresničiti vsaj kanček te želje,« je sklenila.


Glavna urednica Alenka Kepic Mohar

 

Predstavili smo tudi novost – avtorski portal, ki je zaživel na naslovu avtorji.mladinska-knjiga.si. Na njem najdete novice, dogodke, življenjepise in nagrade avtorjev, predstavitev založbe in urednikov, oddate pa lahko tudi rokopis. Ana Zupan iz Službe za odnose z avtorji in javnostmi je izpostavila tudi del portala, ki je dostopen samo s prijavo. Tam avtorji najdejo seznam izdanih del in medijske odzive, v prihodnje pa bodo tam dostopni tudi podatki o prodaji, pogodbe, naročilo avtorskih izvodov in še mnogo več.

Avtorski portal je predstavila Ana Zupan iz Službe za odnose z avtorji in javnostmi. 

 

Za krmarjenje med programom, igrivost in glasbene nastope je poskrbel odličen Klemen Slakonja, ki se mu je na kitari pridružil Igor Leonardi.

Klemen Slakonja in Igor Leonardi sta z glasbenimi nastopi navdušila povabljene.

 

Nazdravili smo dobrih zgodbam in prihodnjemu sodelovanju ter se družili pozno v noč.

Dragi avtorji, hvala, ker ste za skupno potovanje izbrali Mladinsko knjigo ali Cankarjevo založbo.

 

Galerija fotografij

Foto: Anže Krže, Mediaspeed