Aktualno: 29. 5. 2024 ob 17:00, Koper - Dom knjige : Pravljične urice s šinjorino Jablanko

Špela Frlic

Špela Frlic (1982) je odlična pripovedovalka, programska vodja Pripovedovalskega festivala in pisateljica.

Špela Frlic (1982) je diplomirala iz primerjalne književnosti in novinarstva ter zaključila znanstveni magisterij iz folkloristike na temo sodobnega pripovedovanja v slovenskem prostoru. Deluje predvsem na področju pripovedovanja in ljudskih pravljic, pri svojem delu pa odrsko in literarno ustvarjanje dopolnjuje s producentskim in pedagoškim udejstvovanjem.

Svojo pripovedovalsko pot je začela na Radiu Študent v okviru skupine Za 2 groša fantazije, z Ano Duša je delovala v okviru Pripovedovalskega Varieteja, od leta 2019 pa vodi zavod Homo Narrans, ki je namenjen razvoju in raziskavi pripovedovalskih praks. Pet let je vodila otroški program na Vodnikovi domačiji Šiška, sedem let pa je bila programska vodja Pripovedovalskega festivala.

Ustvarjalni in pedagoški razmislek na področju pripovedovanja najbolj intenzivno poglablja v okviru projekta Pravljični studio Zavoda Divja misel, ki ga idejno in vsebinsko vodi. Projekt se z razvojem pripovedovalskih orodij in kulturno-umetnostnih vsebin posveča razvoju pripovedovalskih kompetenc pri otrocih.  Zanj je skupaj s sodelavci prejela nagrado Zlata kocka 2023.

Njen pisateljski prvenec Bleščivka (Mladinska knjiga, 2022) je prejel nagrado Večernica 2023.

Branje odlomka iz knjige Bleščivka

Pri Mladinski knjigi je leta 2022 izšel njen prvenec, roman Bleščivka. Preberite pogovor s Špelo v Dobrih zgodbah.

Foto: Maša Žmitek

Knjige avtorja