Aktualno: 29. 5. 2024 ob 17:00, Koper - Dom knjige : Pravljične urice s šinjorino Jablanko

Nana Kisel

Nana Kisel je urednica Cicibana in Cicidoja.

Po izobrazbi je literarna komparativistka, v založbi Mladinska knjiga pa je zaposlena od leta 2006. Začela je s pisanjem marketinških in prodajnih besedil, kasneje pa je svoj čas namenjala urejanju revije Pogled.

Leta 2020 se je preselila nadstropje više, v uredništvo Cicibana in Cicidoja. Skupaj z odgovorno urednico Majo Žugič in urednikom Žigo Koscem zdaj skrbi, da sta reviji z vsako številko znova vredni svojega imena.

Pri ustvarjanju imajo z uredniško ekipo ves čas pred očmi mlade bralce z najrazličnejšimi zanimanji, izkušnjami, bralnimi navadami in sposobnostmi, pa tudi njihove družine, vzgojitelje, učitelje in strokovno javnost.

V uredništvu je doma še cel kup projektov, na primer Cici Vesela šola in Cici umetnije, pa tudi Cici Akademija, Cici svet in številni literarni natečaji. Tako jim res nikoli ni dolgčas.

''Ves čas se krešejo ideje, nastajajo nove stvari. Nekatere zaživijo in se obdržijo, druge ne. A v našem svetu je pomembno, da delamo s srcem (in pametjo). Zato se trudim ostati strastna bralka najrazličnejše literature in človek širokih nazorov, ki z radovednostjo in optimizmom vsak dan prihaja v Cici uredništvo,'' še pravi Nana.