Aktualno: 29. 5. 2024 ob 17:00, Koper - Dom knjige : Pravljične urice s šinjorino Jablanko

Ana Trnavčevič

Ana Trnavčevič je urednica v Digitalnem uredništvu knjižnih vsebin.

Mladinski knjigi se je pridružila poleti 2023 po dolgoletnih izkušnjah na področju vodenja projektov. Prišla je v najmlajše uredništvo, kjer se ustvarjajo nove oblike knjižnih vsebin: zvočne knjige, e-knjige, podkasti in Navdihovalci, ki bralcem in uporabnikom naše spletne aplikacije Mladinska knjiga Plus omogočajo 24-urni dostop do izbranih vsebin. Namen digitalnega uredništva ni samo priprava različnih oblik knjig, ampak tudi priprava različnih digitalnih vsebin, ki promovirajo naše knjige in avtorje ter se nanašajo na različne družbeno aktualne teme in področja.

Ana je po izobrazbi in v srcu sociologinja in ker jo zanimajo družbeni trendi, dogajanje in razvoj, pozorno spremlja vsebine, ki govorijo o tem. Najljubše pa so ji še vedno knjige. Obožuje njihov vonj in zvok obračanja listov. Ker živimo v hitrem času, so ji izredno pri srcu tudi vse ostale oblike knjižnih vsebin.

»Uživam v pripravi novih in raznolikih vsebin, organizaciji snemanj, izzivih in kreativnih trenutkih, ki se na to navezujejo. Veliko vsebin, pri katerih sodelujem, ne boste brali v obliki knjig, boste pa lahko v njih uživali prek digitalnih naprav kjerkoli in kadarkoli z uporabo aplikacije Mladinska knjiga PLUS.«