Aktualno: 29. 5. 2024 ob 17:00, Koper - Dom knjige : Pravljične urice s šinjorino Jablanko

Urška Skvarča

Urška Skvarča je urednica revije Cici zabavnik.

Po izobrazbi je diplomirana komunikologinja. V založbo Mladinska knjiga je prišla leta 2002 – prva revija, ki jo je urejala, se je imenovala Dino. Zaradi priljubljenosti med otroki pa so jo preoblikovali in nadgradili v obsežnejši in bolj pisani Cici zabavnik.

Cici zabavnik je revija za radovedne deklice in dečke, kot je bila nekoč sama. V njem so zabavne naloge in uganke, ustvarjalnice, tečaj risanja, tečaj angleščine in pisane nalepke. Naročniki na revijo pa imajo tudi dostop do interaktivnih nalog na portalu učimse.com.

Ljubezen do križank, labirintov in drugih zabavnih nalog pri Urški izhaja iz otroštva, ko je raje od gledanja televizije imela iskanje gesel v atlasu, vsevedniku in leksikonu Sova. Nemirna je bila, dokler ni zapolnila prav vseh kvadratkov v prazni mreži. Zdaj s temi zabavnimi nalogami razveseljuje otroke – pripravlja uganke, križanke in zavozlanke, vse to s pomočjo oblikovalke Mojce Orehek in ilustratorjev Urške Stropnik Šonc, Marka Škerlepa, Simona Kajtne in Mojce Lampe Kajtna.

''Želim si, da bi se otroci ob reševanju nalog v Cici zabavniku imeli lepo, pa da bi se zraven tudi kaj naučili. Ne le brati in pisati, pač pa tudi logično razmišljati, biti natančen in vztrajen, uporabljati domišljijo … In prav take so naloge v Cici zabavniku – zabavne, a poučne. Preživljanje prostega časa s Cici zabavnikom in dinozavrom Dinom je zato ne le kratkočasno, ampak tudi koristno!'' dodaja Urška, ki kadar ne urednikuje, čas namenja svoji psički Belo, branju napetih kriminalk, kolesarjenju in supanju.