Aktualno: 29. 5. 2024 ob 17:00, Koper - Dom knjige : Pravljične urice s šinjorino Jablanko

Mitja Pucer

Mitja Pucer je urednik stvarne literature v uredništvu priročnikov.

Po izobrazbi je diplomirani sociolog in magister bibliotekarstva. Pri Mladinski knjigi je urednik od leta 2001, pred tem pa je delal pri založbi DZS.

Ureja različna področja stvarne literature (nonfiction), večinoma prevodne referenčne projekte in velike mednarodne koprodukcije: splošne ali specifične enciklopedije, leksikone, slovarje, priročnike za odrasle ali mladino s področij naravoslovja, znanosti, tehnike, vrtnarstva, zgodovine in družbenih ved.

Med njegovimi obsežnejšimi ali večletnimi uredniškimi projekti so referenčna serija 'Velika ilustrirana enciklopedija' v 13 knjigah, priročniške zbirke 'Kratko in jedrnato', 'Kaj in kako' ter 'Veliki umi', serija malih dvojezičnih slovarjev in zbirka turističnih vodnikov 'NAJ 10'.

Poleg tega je pobudnik in urednik multidisciplinarne zbirke Esenca, v kateri so zbrana najbolj reprezentativna dela velikih avtorjev, kot so Bill Bryson, Erich Fromm, Sigmund Freud, Richard Dawkins, Carl Sagan, Umberto Eco, Anton Trstenjak, Carl Gustav Jung, Richard P. Feynman, Yuval Noah Harari, James Lovelock in mnogi drugi.

Za delo urednika se mu zdijo pomembne večstranskost, organiziranost, komunikativnost in ljubezen do jezika, knjig in branja na splošno.

Najnovejše knjige urednika