Aktualno: 29. 5. 2024 ob 17:00, Koper - Dom knjige : Pravljične urice s šinjorino Jablanko

Tihana Kurtin Jeraj

Tihana Kurtin Jeraj je vodja digitalnega uredništva knjižnih vsebin.

Poklicno pot v Mladinski knjigi je začela kot sveža diplomantka politologije pred skoraj 20 leti. Takrat je postala odgovorna urednica revije PoliGlot, ki je bila namenjena zgodnjemu učenju tujih jezikov.

Po nekaj letih je revije zamenjala za učbenike in se začela spoznavati s specifikami urejanja izobraževalnih gradiv. V petnajstih letih dela z učbeniki je sodelovala pri nastajanju gradiv za zgodovino, biologijo in spoznavanje okolja. Najbolj ponosna je na nagradi BELMA in Comenius EduMedia Award.

Kljub temu, da je strastna bralka tiskanih knjig, je leta 2022 sprejela izziv in se posvetila digitalnim knjižnim izdajam. V mladem digitalnem uredništvu pod njenim vodstvom ekipa ustvarja predvsem zvočne in elektronske knjige ter še nekatere nove digitalne formate.

"Še zmeraj verjamem, da dobre izdelke ustvarjamo ljudje. Zato so sodelovanje, iskrena in neposredna komunikacija ter ustvarjanje prostora za razvijanje kreativnih idej lastnosti, ki jih spodbujam in spoštujem pri sodelavcih. To nam omogoča, da smo pri svojem delu odlični, inovativni in pogumni," pravi Tihana.

Najnovejše knjige urednika